Hon hade rätt

Hej!

Just nu sitter jag och försöker att skiva på min låt analys till engelskan, har redovisning nu på fredag och den är inte ens halvfärdig. Det blir inte bättre av att jag långsamt har börjat släppa all stress eftersom allt är klart, eller det jag var stressad över och i dem stadierna kan jag inte tänka eller koncentrera mig särsilt bra eftersom jag är så trött och ofokuserad. Sen att jag lyssnar på en annan låt samtidigt kanske inte är det bästa upplägget men jag gillar verkligen den här:

Vad tycker ni? Är det en bra låt eller är det bara nyhetens behag som gör den bra?


Soft dag

Hej!

Idag har jag haft en riktigt soft dag och bara 3 lektioner, ändå slutade jag inte för än vid 5. Började 10.05 och hade sedan lunch 11.10- 14.20. Allt detta berode på att jag inte haft någon metorstid, ingen matte och ingen spanska.

Åt på il piatto och jag tog en ost och skink sallad som inte bara såg jättegod ut, den var det också. Ångrar lite att jag inte tog något kort på den så att ni hade kunnat beskåda denna kreation. Resten av lunchen användes till shopping, köpte bland annat födelsedagspresent till min kusin som fyller år den 5/2 vilket är snart. Det påminner mig om att Hanna L fyller år snart, måste ju köpa något till henna också.


Stressig dag

Hej!

Idg har varit en stressig dag, eller ja, det blev stressigt efter skolan. Slutade 2 och då skyndade jag mig till tunnelbanan, det tog ändå 40 min från att jag hade satt mig på tuben bara för att det snöade så mycket. Åkte direkt och hämtade upp Jacob från skolan, var hemma halv 4 och då var det bara att börja med maten för vi skulle äta kl 4. Halv 5 skjusade mamma ut mig till stallet, en timma innan jag börjar men det var bara för att det snöa så mycket och för att det var kö på hela motorvägen, stod till och med still ett tag. På ridningen kunde jag inte riktigt konsentrera mig och det gick därefter, min lärare tog in mig på mitten och frågade hur det var för jag var inte mig själv, beror nog väldigt mycket på att jag var så stressad. Väl hemma duschade jag och åt innan jag var tvungen att sätta på datorn för att kolla ungefär när bussarna går imorgon, jag har nämligen sovmorgon till vilket är välbehövt.

Inflikar bara att Jacobs första match slutade oavgjort (5-5) och han kämpade på riktigt bra enligt Kenneth. Min duktiga lilla plutt.

Järvsö

Hej!

Kl 9.45 befann jag mig i gustavsberg för att åka skridskor med min klass och 09SPC ända fram till 11.30 då vi fick sluta och jag åkte hem. Jag som inte har åkt på ca 2 år trodde att jag knappt skulle kunna stå upp men det gick ganska bra. Jag kunde både åka framåt (med böjda ben alltså), saxa (åt båda hållen), göra små piruetter, göra bubblor, åka baklänges (men det hade kunnat gå bättre), stanna (var ändå pinsamt dålig på det, det är ju ändå bland det viktigaste att kunna) och göra köttbulle. Försökte mig på skuta hare men det funkade sisådär en halv sekund innan jag ramlade. Men det var i alla fall mycket roligare än vad jag trodde.

Har precis anmält mig till Friluftsdagen på onsdag nästa vecka. Jag ville åka skidor och absolut inte i hammarby backen så alternativet som finns kvar var att åka till Järvsö, så dit ska jag. Jag trodde, precis som alla andra, att vi skulle åka till Romme som alla skolor gör men just därför att alla åker dit åker vgy till Järvsö för att det inte är lika mycket folk där. Det tar ca 35 min längre att åka dit men det blir säkert bra.
Jag har alltid kopplat ihop Järvsö med min släkt eftersom morfars kusin Gustav är präst där och varje år vi ska åka till fjällen skämtas det om att vi ska stanna där och äta lunch som Rut (hans fru) har lagat. Jag har aldrig träffat dem personligen som alla andra i min familj har gjort men enligt dem ska jag vara glad för det. De snackar båda för 15 och Gustav ska alltid spela fia med knuff och fuskar alltid.


såhär ser systemet ut i alla fall. Kan väl bli helt okej, får hoppas det eftersom jag redan har anmält mig.

Skridskor

Hej!

Imorgon ska jag åka skridskor, något som jag inte gjort på säkert 2 år. Vet ju inte ens om jag kan ta mg fram längre. När jag var liten var jag bra, jag var västa isprinssesan. Gick nämligen på konståkning och var ganska duktig (skulle få börja i spead gruppen (bästa) när jag slutade för att jag visste att pappa inte skulle skjusa mig när jag var hos honom), jag älskade att hoppa och snurra, kan ni tänka er. Skulle ni se mig imorgon skulle ni få se att detta inte var fallt just nu.


Jacob för två år sedan och på onsdag ska han spela match för första gången!!! Han är så stor

Biblioteket

sitter i skolan på min andra lektion för dagen vilket råkar vara engelska så för tillfället sitter jag i biblioteket och skriver en låt analys av låten fields of gold. Men det går väl sådär, känner mig liksom inte så moteverad att skriva när jag inte har redovisning för än om två veckor.

Var faktiskt på scouter igår, vilket var säkert två år sedan jag var sist. Vi planerade faktiskt in lite saker, det närmaste är en brunch men jag kommer inte riktigt ihåg datumet på den just nu. Får hoppas att Martin mailar ut alla datum för jag skrev aldrig ner det igår (smart, jag vet).

Men nu ska jag återgå till mitt skrivande och undertiden kan ni få höra på låten:


Idag är det min dag

Dubbelt upp faktiskt...först är det så att jag har namnsdag idag *blink,blink* och sen har jag bestämt att jag bara ska ta hand om mig själv idag. Så jag började med att ta ett bad i säkert en timma med en bra bok i handen och musik ur ipoden. Kom på att sist jag hade tid att bada var för 2 år sedan, 2 ÅR (!) kan ni fatta, det är typ hur lång tid som helst. Men det var i alla fall skönt och jag kan säga att jag verkligen behövde det, inte för att jag var lortig utan för att jag måste lugna ner mig lite, har alltid högsta växeln i...

Hittade föresten den här låten på youtube och jag gillar inte bara den, videon som de gjort tilll passar ju så bra!

Jag har beslutsångest!

Hej!

Snart är det sista dagen för att välja individuellt val (3.dje februari men det är bara en och en halv vecka dit typ) och jag vet inte vad jag ska välja mer än matte C. Det jag kan välja mellan är:
                                            - Skärgårdsskäppare
                                            - Kvinnohistoria
                                            - Trafikantkunskap
                                            - litteratur och litteraturvetenskap
                                            - Aktiekursen
Anledningen till att det är så få är att kurserna redan är inplacerade i ett schema och matte C infaller på en dag då många andra 50 p kurser är.

Har faktiskt bara tagit det lugnt hemma idag, är riktigt trött efter en vecka med mycket stress vilket har resulterat i för lite mat och sömn. Jag vet att jag inte ska stressa upp mig men jag kan inte låta bli, det händer liksom av bara farten. Men nu har jag inget stort för en om några veckor eller så viket är skönt.


Fredag

Hej!

Idag har varit en riktigt bra dag tills jag kom hem och upptäckte att jag tappat mitt guldarmband som varit min farmors. Men jag fick i alla fall tillbaka två arbeten och jag fick mvg på båda, sen var lunchen allmänt flummig och rolig. Vi skrattade så mycket att vi nästan ramlade av stolen och på vägen tillbaka till skolan sen kunde vi knappt gå.


Blev röda läppar för att ge lite färg till klädsen idag

100120

Hej!

Idag har varit en skön dag, hade ekonomiprov på morgonen och det gick ganska fort att göra vilket gjorde att jag hade håltimma på 1h 20 min innan matten började. Efter matten var det lunch och efter det hade jag geografi innan jag slutade. Till lunch tvingade jag i mig en frukostfralla, mådde så jävla illa. Det brukar bli så när jag är stressad vilket man lungt kan säga att jag är nu.

Dagens roligaste var en del i willes och min smskonversation:
jag: jag har träningsvärk i låren så jag kan knappt gå :/
wille: vem har du varit med? ;)
jag: Haha, min idrottslärare kör hårt med mig ;)
wille: oj oj, låter mysigt!
jag: min idrottslärare sa att vi måste ta hand om våra slott ;)
Wille: hahaha, nice! :p


Blusen är den jag köpte igår på rean :)

Fågelvägen

Fågelvägen är en bok som är skriven av Anne- Marie MacDonald.
Det är 1960-tal och kalla kriget pågår för fullt. Vi får förja familjen McCarthy där pappan i familjen, Jack, är en flygofficerer och som efter en lång tid utomlands har blivit stationderad vid en stillsam flygbas i Kanada nära den Amerikanska gränsen. Åttaåriga Madeleine i familjen är livlig och djärv och för henne är flytten ett spännande äventyr. Ett äventyr som har upprepats åtskilda gånger tidigare i hennes liv. Jack samarbetar i största hemlighet både med den engelska underrättelsetjänsten och det amerikanska flygvapnet för att hjälpa en avhoppad sovjetisk rymdforskare. Men vem är han igentligen? Är verkligen det läraren mr March gör tilllåtet? Ska man som barn behöva bära på en sådan börda?
När en liten ficka hittas mördad i skogen sammanflätas det som händer på basen med världspolitiska krafter, och de inblandade binds sammam för livet.

Jag tyckte verkligen om den här boken och kan varmt rekomendera den. Den kan vara lite seg i vissa partier men de behövs för att man ska förstå helheten.


Synvillor

Hittade lite roliga synvillor på nätet när jag tog en lite paus i pluggandet              
         
    
1. Kolla kancentrerat på dom fyra lodräta prickarna i mitten av bilden i ca 30 sek
2. Blunda
3. Öppna ögorna och kolla på det du ser framför dig


vilka ser du?


Bloggbild: Hur raka är egentligen linjerna?Är det bara jag som tycker att sånt här är lite kul?


Träningsvärk

Efter idrotten igår har jag värsta träningsverken så att jag knappt kan gå i trappor (det gör för ont) och jag kan absolut inte böja mig ner. Gjorde det fort så att jag inte han tänka på att det gjorde ont, något jag fick ångra direkt efter, det gjorde så ont att jag bara ville skrika rakt ut, det kändes precis som att jag sträckte något.

Hade sällskap av Viktor i min klass på bussen till skolan idag vilket var väldigt trevligt, det börjar bli lite långrandingt att sitta och åka en halvtimmes resa alldeles själv. Iskolan sen har jag inte gjort så mycket. Skulle börjat 10.15 med information om de individuella valen som ska göras nu, men de kom inte igång för än halv och varade bara i 10 min, de sa bara sådant jag redan hade läst i en katalog vi fått. Så vi hade 2h luch efter 10 min skola. Efter lunch skulle vi börja kl 1 sa vår lärare igår, men hon hade tydligen sagt fel och vi skulle ha börjat kvart över, surt. Vi har i alla fall börjat med matte B nu och än så länge är det inge svårt, vi får väl se hur länge det håller i sig. 

Idag sprack mitt löfte om att inte shoppa något mer i Januari, men det var ju faktist rea. Köpte en blommig transperant blus för endast 49 kr, jag kunde inte låta bli att köpa den, det hade varit ett brott...eller inte men jag gillade den och hade både My, Sabina och Kajsa som sa att jag skulle köpa den så vad skulle jag göra liksom? :P Påvägen hem från skolan sen köpte jag ett nytt skrivblock. På torsdag börjar ju en ny kurs, nämligen levnadslära. Jag har inte riktigt fattat vad den kursen går ut på men det blir säker jättebra. 

 


Mitt slott

Hej!

Idag har jag verkligen tagit hand om mitt slott (min idrottslärares uttryck för kroppen). Började med idrott, och visst, det tog 30 min innan vi kom igång men va fan, vi fick göra knäböj i fyra min och efter det kan jag säga att mina ben var helt döda. Skulle gå ner för trappan som leder till omklädningsrummen och mina ben vek sig mitt i trappan. Till lunch sen åt jag på Latte House i Skanstull, har aldrig ätit där förut men det var gott. Jag åt en sallad och struntade i dressingen så man kan verkligen säga att det var nyttigt.

Sitter just nu och plugga och det är en del att göra, framförallt ser mitt skrivbord ut som ett bombnedslag (enligt mina mått, ni får väl avgöra själva)

ibakgrunden syns min tomma marsipankartong, men jag lovar, jag har inte ätit något idag, den var slut för en vecka sen har bara inte kastat den än...alla böcker sysn inte ens så tänk dubbelt så mycket för det ligger lite i min fotölj också.

sår på armen

Hej!

Har precis varit en snäll syster tyckte jag. Jag gjorde fika till Jacob med kakor och bullar, något han inte får varje dag. Efter har han choklad runt hela munnen och jag ber honom lite snällt att tvätta sig så att inte mamma blir arg för att det är choklad överallt när hon precis har städat. Men det slut i fait och att jacob ligger i sin säng stortjutandes och jag men sår på armen som blöder. Där fick jag för att jag försökte vara snäll liksom.

Just nu försöker jag göra mitt hemprov i samhälle som ska vara klart på tordag och jag hade tänkt göra klart alla g/vg- frågor under helgen och nu sitter jag här och har gjort 2 av 6 och det var de lättaste...nu ska jag i alla fall ge det ett försök till annars får jag väl göra något annat tills jag kan konsentrera mig igen (har inte så mycket hopp i den frågan)

Gästar.

Hej, de är Johanna som slänger in ett kort inlägg.
Eftersom att Erica kanske inte är den mest tekniska i värden har jag fått hjälpa henne lite med designen. Tro mig jag klandrar henne inte är heller inte särskilt teknisk men uppenbarligen en gnutta mer än Erica. Får  tyvärr inte uppblandningen av bilder att funka så ny header och bättre design kommer i dagarna. Håll alla fingrar ni har för mig!.
Nu ska jag återgå till att tugga mörk choklad med hallon.
Kika gärna in på min blogg också www.threepartsofme.blogg.se


Peace and love
Johanna

Kallt...fortfarande

Hej!

Imorse när jag kom till skolan var jag så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna och väntade mig en riktigt jobbig och seg dag. När vi kommer in på första lektionen säger vår lärare att vi ska kolla på film för att vi har gjort klart kursen, jag blev lite piggare där för ett tag. Sen fortsätter hon med att säga att det är en film om matematikens historia. hur kul är det på en skala från 1-10!? hur tänker man när man tar fram en sådan film? som hon själv sa, vi är ju färdiga med kursen, kan vi inte få göra något lite roligare innan nästa kurs börjar nästa vecka.

Ikväll är det Made in Sweden och i år ska dom återförena gruppen play, ett band jag älskade när jag var liten.


Någon mer som kommer ihåg denna grupp?

Ledsen

Hej!

Det var en helt okej dag ända tills jag skulle gå hem, eller ja, på matte lektionen...kan säga att min matte lärare sa " jag är besviken på dig", det känns ju bra när man ska få tillbaka prov...

Annars har det varit bra, så bra en skoldag kan bli. Men det har inte varit något jobbit då man var tvungen att tänka så värst mycket. Silvia kom tillbaka idag efter att ha varit i Texas i nästan en månad och jag är så avundsjuk på henne. skulle kunna dö för att få lite värme och åka till ett annat land just nu!


Vet inte riktigt vad jag tänkte på imorse när jag satte på mig detta...sanningen är väl att jag inte tänkte alls utan sattepå mig något som verkade skönt. Jag fick i alla fall ångra det när jag gick ute, både till och från skolan men även på lunchen. Efter ett tag blev det så kallt att det gjorde ont i knäna varje steg jag tog, jag går nämligen ihop med knäna...det där lät konstigt men det är svårt att förklara.

Nu ska jag plugga lite innan jag ska rida, eller i alla fall försöka, det har inte gått så bra på plugg fronten på sista tiden :P

Ledig dag

Hej!

Eftersom jag var ledig idag gick jag på bio med Sabina. Vi såg den nya filmen med Sarah Jessica Parker och Hugh Grant. Den hade sina roliga stunder men annars var den en film i mängden liksom. (okej Hanna du hade rätt den var inte värd att se på bio utan en film man kan hyra om man vill se den) Det fanns inte så många allternativ eftersom Sabina skulle träna efter bion. Men det var kul att träffa henne och göra något förutom att gå i skolan :Ppåvägen hem köpte jag två böcker. Nämligen dessa:
 En shopaholic säger ja
En shopaholic i New York och En shopaholic säger ja

Första skoldagen

Hej!

Vi fick läxor i alla ämnen utom idrott idag, suck. Jag menar det är första dagen efter lovet, kom igen liksom!
Men vi är i alla fall lediga imorgon så det är ju alltid något men när jag sedan tänker på mitt nya schema som börjar gälla på måndag blir jag ledsen igen och vill bara tillbaka till lovet. Min tidigaste dag är på onsdagar då jag slutar 15.15, hur kul är det liksom. Jag som redan hade ett sugit schema har nu fått ett ännu sämre...kul...

Försöker just nu övertala sabina att det är en bra idé att gå på bio imorgon men hon vill plugga säger hon...hur kan man välja plugg före bio? Jag fattar inte!?


Bor i mina duntofflor just nu, det är så skönt att alltid vara varm om fötterna, jag som alltid fryser

söndag

Hej!

Kom precis hem från simhallen, Jacob hade nämligen uppsim idag för att se vilken grupp han ska fortsätta i och jag hade lovat att följa med. Han var jätteduktig och jag är så stolt över honom vilket jag inte kunde sluta att berätta, han tyckte nog att jag var lite tjatig men va fan, han var ju bra!

Var i stan ett tag och fikade och shoppade med Hanna (Chibbis) vilket var riktigt trevligt. hittade ett mysigt fik på drottninggatan där vi satt i nästan två timmar innan vi gick vidare. Man blir alltid så himla glad när man träffar Hanna, hon liksom skiner hela hon. Jag hittade i alla fall en blus och ett par blanka leggings, något som mamma inte gillade. Hon tycker nämligen att jag köpar alldeles för mycket kläder men det tycker inte jag, jag vill köpa mer. 


199 kr på H&M
 


lite virrig

Hej!

Ja, jag är lite virrig just nu, eller jag har ingen riktig koll på någonting och orkar igentligen itne bry mig om det. Tex har jag hela dagen idag trott att det varit måndag, och det trodde jag i tisdags också...det är väl helt okej om man bara är ledig men jag jobbar ju så jag vet inte riktigt om jag har skirvigt rätt på hur många timmar jag har jobbat vilka dagar. Men nu är det bara imorgon kvar att jobba och jag kommer väl få ca 2500 kr för 4,5 dagar.

Igår var jag med Ellinor vilket var väldigt roligt, har ju inte varit med henne på säkert ett halvår så vi får se till att det inte går lite lång tid tills nästa gång vi ses. Vi var i alla fall i stan, jag köpte dock inget. Men därimot köpte jag lite saker i tisdags efter jobbet. Jag  jobbade ju bara halvdag så jag mötte upp mamma och jacob i forum för lunch och shopping.


klockradio och cd-spelare i ett (fick den av mamma eftersom min väckarklocka var trasig och min cd- spelare med radio och allt i som jag fick när jag fyllde 8 är stendöd sedan 4 månader tillbaka)


150 kr på h&m, mamma köpte även denna till mig (igentligen är den mörklila)


99 kr på Åhléns (rea)

Sista veckan

Hej!

sista veckan på lovet och det har kännts alldeles för kort.

Har varit hemma hela dagen idag och passat jacob, han har varit på et strålande humör sådär så att jag bara har velat döda honom. Allt jag har sagt under dagen har varit fel och så har han sprungit in i sit rum och gråtit och skrikigt för att jag har varit så "dum". Men i morgon är det tillbaka till jobbet som gäller.

Igår träffade jag Hanna och vi var i forum och shoppade innan vi åkte hem till henne. Det var kul att ses då det var sjukt länge sedan sen sist, eller ja, det var ju på lucia. Jag köpte två tröjor (en från gina och en från mq), en film (a walk to remember) och en bok (en shopaholics bekännelser, tänkte börja läsa den serien)


Tröjan från mq var på rean (50%)


När jag vaknade i morse var jag så trött på luggen så jag gjorde sidbena, vet inte om det kommer vara permanent, vi får helt enkelt vänta och se :P
hade min nya tröja från gina idag, det var riktigt skönt med långärmad tröja, har ju inga andra så det var kanske på tiden att jag skaffade en.
   

Nytt år!

Blev en sådär halv kul nyårsafton och börja på det nya åter för jag blev sjuk :/ så jag har legat hemma i min säng de senaste dagarna och tyckt synd om mig själv. Men nu är jag på bättringsvägen och snart är väl allt som vanligt igen. Bilderna från skidresan har jag inte lagt in än eftersom jag itne suttit vid datorn, har inte heller hittar sladden till kameran så det är lite svårt, men det kommer, jag lovar :)

Detta är det jag fått i julklapp:
- Ny mobil (samsung galaxy)
- 4500 kr
- Böcker (2 Marian Keys, I dina kläder av Jane Green, Alla var där av Lauren Wesberger och The Host av Stephine Meyer)
- 2 berlocker till mitt pandora armband
- två plånböcker
- nya I-pod hörlurar 
- nya skidor (K2 inspire luv)
- en eltandborste
- en fotoram
- en marsipangris


Imorse när jag vaknade var det sol ute :) (men fortfarande lika kallt :s)


Sista dagen i skolan skrev alla i klassen något om varandra, denna sitter numera uppe på min vägg

Båda bilderna är tagna med min mobil då jag som sagt inte har hittat sladden till kameran än :B

RSS 2.0