Innan jag glömmer

Ridningen gick bättre idag. Lite synd var att vi inte hoppade, hade behövt det men det kommer nog någon annan gång nu snart.

innan jag glömmer bort det så ska jag visa bodyn som jag köpte (eller ja, bytte till) idag. Så vad tycker ni om den?

Det gick inte riktigt att få med den rätta färgen på bild, den är lite mer åt det marinblå hållet


You were everything to me

Hej!

Dagen idag har varit precis som vilken onsdag som helst, helt enkelt har inget speciellt hänt. Det är bara en massa plugg som vanligt. Det ända som varit lite roligt var på ekonomin när vår lärare tycker att det är dåligt att vi går heldag i morgon medans de allra flesta skolor och arbetsplatser bara jobbar halvdagar. Så hon kom på idén att vi skulle skicka mail till de lärare vi har på eftermiddagen i morgon för att fråga om vi inte kunde få gå hem i stället, så hon satte sig ner med en kille i klassen som var klar med det vi skulle göra på lektionen och kom på en massa kick as argument varför vi skulle få göra detta, och självklart hur detta skulle påverka undervisningen. Det finns vissa sköna lärare ibland :)

påvägen hem bytte jag en tröja till en annan så jag kan visa den senare när jag kommit hem från ridningen eller något.

undertiden kan ni få lyssna på denna låten, jag gillar den verkligen och tycker att den är bra att plugga till.

Shopping

Detta inhandlades idag:


Ett par ljusa jeans med sömmar vid knäna och dragkedjor längst ner vid foten


det flätade skärpet är lite ljusare än det från h&m men jag gillade det ändå, framför allt eftersom det från h&m är slut överallt tycker jag att det här var ett bra alternativ.


Språkdag

Hej!

Haft en så onödig dag idag. Har kollat på film och sedan skrivit lite om aids i Colombia som jag skulle redovisa innan dagen var slut. Allt var då på spanska, men filmen hade svensk text och redovisningen läste jag bara det jag hade på spanska och sen berättade jag mer om allt på svenska. Kännde inte att jag lärde mig något direkt.


Diademet hittade jag imorse i min låda med alla mina hårgrejer, det är jätte gammalt och jag hade det när jag var riktigt liten. Det satt en plastbit med en figur på, men den var bara ditlimmad så det var lätt att bara rycka bort den.

Gick in på gina i sickla påvägen hem för att kolla om de hade ett par jeas som jag hittat i rätt storlek och det hade dom. Köpte även ett tanfärgat, flätat skärp, gillar det från h&m bättre men det är ju slut överallt....på tal om saker som är slut, ingen som vet någon JC som har den svarta kjolen (dom har typ bara en svart kjol som är med resår i midjan och sedan med fickor) i typ xs eller xxs? den verkar vara slut överallt :( jag som äntligen hittat en som jag gillade.
Men jag kanske lägger upp bilderna på det jag köpte lite senare, nu ska jag försöka plugga lite.

100329

Hej!

Resten av dagen har varit bra, det har inte varit något speciellt jobbigt, har inte riktigt behövt tänka så mycket. Det passade mig perfekt eftersom jag fortfarande är jättetrött...Men nu blir det en massa pluggande hela kvällen, måste skriva en massa på min marknadsanalys som ska vara inne kl 12.00 på torsdag (mitt på dagen alltså...)

har hittat en svart kjol! äntligen! efter lunchen hade vi en timma innan vi börja så vi gick in i ringen för att se om de hade några jeans på Jc, hittade dock inga jeans men precis när man kom innanför dörrarna hängde den där. En svart kjol som ser ut som jag vill att den ska göra, tror ni inte då att den inte finns i min storlek. Stannade till i Forum på vägen hem för att se om den fanns där men det gjorde den inte...alltid denna otur...

När jag äntligen kommer hem möts jag av en lillebror som ser ut så här:

Han hade precis kommit hem från sexårskören och hade fortfarande sin hatt på sig. Sen är gitarren något han fick i Fördelsedagspresent och han kan inte släppa den ens fem min...sötnosen min

Provet är avklarat

Hej!

Har haft idrott och då hade vi gymnastik idag igen, jag gjorde inte så mycket då jag var så trött att jag hade kunnat somna stående. Har precis haft engelska prov och det känndes faktiskt riktigt bra, för en gång skull. Men det kanske betyder att det gick åt helvete, brukar vara så. Men ni får hålla tumarna med mig att det är anorlunda den här gången!

Ska äta på kingstown idag, har aldrig ätit där så det är kul att pröva något nytt :)

hoppas att det är bättre än vad det ser ut :P

Håller på att bli galen här, mitt internet...

2010_03_28_20_33 (MMS)

Håller på att bli galen här, mitt internet funkar inte! Är något problem med nätverket...*suck* på allt sitter mina kompisar just nu och äter våfflor och har det mysigt medan jag måste sitta här och plugga :( ibland är livet bara för orättvist!


Spontan fika

Hej!

I fredags ca 1 min efter att jag hade slutat (hade inte ens hunnit ut ur klassrummet) ringde fina Hanna och undrade om inte jag ville fika med henne. Mötte upp henne i slussen och så åkte vi gemensamt till forum där vi satte oss på barista, det var riktigt trevligt. När jag kom hem sen åt vi en gemensam familjemiddag (-victor) innan Kenneth åkte iväg för att kolla på victors match och jacob gick och la sig. Då hade jag och mamma en riktig myskväll, bara vi två.


Alltid lika vackra Hanna


Haha, vad mer kan mna säga än: "en bild säger mer än 1000 ord!"

Just nu sitter jag och försöker plugga. Det är bara jag och Victor hemma just nu, de andra är på hockey. Är det inte victor så är det jacob, men jag får i alla fall lugn och ro när jag ska plugga... 

Wants

Hej!

G-delen på matteprovet gick bra, men jag blev lite osäker när jag satt och hade redan gjort klart provet och kollat igenom det flera gånger och folk sa att de inte skulle hinna klart med provet och att de var på uppg 2/7...men jag han ju kontrollräkna alla uppg på mineräknaren och efter när vi pratade om provet var det fler som hade samma svar som jag. Spanska läxförhöret gick också bra så det känns skönt.

Hade ingen geografi eller samhälle idag vilket betydde att jag hade en lång rast på morgonen efter matteprovet (som vi hade först) och då satt jag och sabina i biblioteket och pluggade lite. Sen hade vi en till lång och denna gången ännu länge runt lunch så vi passade på att kolla lite i affärer. Lite synd då det visade sig att Mattias var i skolan när jag var och tittade i affärer men sånt är livet.

Hitten en massa saker jag vill ha på gina, bla. 2 bodys, ett par jeans med dragkedja längst ner och en kort klädning/tunika som är sommrig.


längtar tills då det är så varmt att man kan ha sommarkläder även vid solnedgången. Helt enkelt- jag vill har sommar NU!

Queen's Chloé

Denna häst red jag idag, hon heter Queen's Chloé men kallas för Chili vilket är lite lättare att säga. Det är ett gulligt sto som är född 94. Det är också en av mina absoluta favorithästar.


Foto: Patrik Starck

Vi hoppade och det märks att det är något som jag inte har gjort på nåfra månader, jag är inte alls tillräkligt följsam och har alldeles för mycket dressyr i min sits. Men det löser sig nog om jag får hoppa lite oftare än en gång i halvåret.

Igen georafi

Idag hade jag ingen geografi vilket betyder att jag fick sluta kl 12. Nice! Påvägen hem stannade jag och My på 7eleven för att köpa lite för vårat matkort, vi vill ju inte att skolan ska få engar tillbaka, eller hur? Ne, men vi försöker se till att vi faktiskt använder alla pengarna, och just nu har vi en massa eftersom vi har varit duktiga och sparar men vi har glömt att räkna efter hur mycket vi verkligen har behövt spara.


Gillar det lila nagelacket, man blir så glad av färgen :)


köpte lite naturgodis att ha när jag pluggade, och så en varm choklad såklart

2010-03-23

Hej!

Har blivit en del plugg men jag är inte riktigt klar än, ska skriva lite till på samhällen så att den blir en halv sida.
Efter lunch åkte jag upp till forum och hämtade ut synintyget hos synsam och passade på att köpa lite nya nagelack, var trött på att bara ha franskmanikyr, rött och svart att välja på.


Den blåa var inte riktigt så mörk, men den var fortfarande mörk

Bilder från igår och dagens planering

Hej!

lovade ju att lägga upp bilderna från igår så här kommer dom:

Detta var på morgonen när han fick alla sin paket, man ser var majoriteten är köpta någon stanns :p


Jacob önskade sig en dif tårta så han fick en tack vare att man kan special beställa tårtor på ica i sickla. Den var mycket godare än vanlig prinsesstårta då det var hälften så mycket grädde och mer sylt och annat i.


"Make a wish!"

 Dagens planering ser ut som följer eftersom jag är ledig hela dagen:
*skiva en halv sida om ett kulturhus som vi vill bygga (mina drömmars stad projektet
*plugga matte (minst göra övningsprovet
*hämta ut syntest till körkortstillståndet

lagom mycket, har ju en massa tid imorgon då jag inte har någon geografi denna dagen :p

 


Min lilla lillebror är inte så liten längre

Hej!

Idag fyller min lillebror Jacob hela 7 år, han är så stor! var har all tid tagit vägen!? Detta gjorde att jag var tvungen att gå upp kl 6 imorse för att hinna sjunga för honom innan alla skulle till skola och jobb. Sedan firades han ännu mer när alla kom hem. Detblev en riktig födelsedagsmiddag, med tårta och allt. (bilder kommer imorgon, orkar inte leta upp sladden till kameran just nu)

Annars har det varit lite upp och ner idag, hade gymnastik på idrotten och jag lyckades faktiskt göra allt (till och med en bakåtkullebytta, något jag aldrig lyckats göra innan) men det blev en lite sämre dag sen efter spanskan. Vi hade en dialog och det gick åt helvete, så jag ska vara glad om jag får vg-...och jag som satsar på mvg....

Vässarö våran vässarö

Hej!

När jag kom hem igår låg det ett kuvär på mitt skrivbord med bekräftelsen på mitt funkjobb. Så nu är det klart, jag ska jobba som cafévärd (troligtvis med Chibbis annars blir jag ledsen) under de sista sommarlovsveckorna. Kommer bli lite stressigt då jag kommer hem från Menorca den 31:a Juli och åker till vässarö tidigt den 1:a Augusti. Men jag längtar ändå.

Var idag och gjorde en synudersökning och det visade sig att jag har försämrat min syn, men det är så lite att jag inte har märkt det. Har nu -0,75 på båda (om det säger någon något).

Någon som har något bra filmtips? ska sitta barnvakt ikväll så behöver något bra att titta på.

Slänger in ett lite "hade önskat att jag varit hos dig just nu" till Chibbis som har födelsedagsfika just nu...Men du får fan se till att du kan träffa mig på tisdag så kan jag fira dig då :)

Plugg i mängder

Hej!

Just nu sitter jag och skirver på min geografi uppgift som måste vara klar innan jag går och lägger mig ikväll, kommer inte orka fixa den imorgon. Att gå upp innan 6.30 går bara inte, det är ju att ta självmord. Jag börjar i alla fall en halvtimma tidigare imorgon så att vi får 1,5h på provet för att det inte ska vara stressigt.

Jag pluggar alltid bäst under tidspress så just nu går det undan här men jag kommer ändå inte hinna se vampire diaries som börjar nu. *SnyftSnyft*
Men jag har det bra i alla fall, sitter här och smaskar på nötter och choklad- det är det oslagbart bästa plugggodiset som finns, fruktsallad kan slå det men jag orkar inte och framförallt hinner jag inte fixa det nu, tror inte ens att vi har så mycket frukt hemma att det skulle gå att göra. Funderar på att någon gång göra en jätte stor och ställa i kylskåpet som jag kan gå och ta av när jag pluggar, det är ju både nyttigt och gott.

  
Choklad och nötter är mitt bästa plugg godis- Vad äter ni helst när ni pluggar? Eller har ni något annat knep för att koncentrera er?

Nästan klar

Hej!

Ridningen gick riktigt bra och jag kan ju inte mer än att älska hästen jag hade (Noppe, en av mina absoluta favoriter). Vi har fått en ny ridlärare och jag gillar henne, hon är lugn och tar sig tid att titta på alla och att inte bara säga "det där är bra" utan faktiskt säga "det där är bra men gör du så här blir det ännu bättre". Konstruktiv kritik gör att man växer och kan lära sig mer. Sen sa hon något bra idag, att framförallt vi tjejer är väldigt dåliga på att se det som vi gör och som är bra, vi ser bara det dåliga. Det är något som i alla fall passar in väldigt bra på mig.

tror faktiskt inte att jag hinner göra klart första frågan idag, det var mycket mer än vad jag trodde, men jag får väl plugga hela kvällen i morgon också så hinner jag nog göra klart det innan fredag. Får väl se på vampire diaries på datorn någon gång i helgen eller nästa vecka, skolan går faktiskt före hur mycket jag än önskar att jag vore tvärt om, i alla fall lite granna.

Prov

Det är nog bland det värsta jag vet, jag gör mycket heldre arbeten hemma än har prov, jag har jätte svårt att plugga in allt på ett bra sätt. Jag hade i alla fall prov i ekonomi idag, första lektionen och det gick sådär, chansade ganska mycket och jag vet vissa saker nu som jag glömde bort vilket gör att jag har skrivit helt fel. Gick hem efter matten då geografin var frivillig och jag kände att jag använde tiden bättre genom att sitta hemma och skriva på mvg- frågan, vet faktiskt inte ens om jag ska lämna in den eller om jag ska skriva mvg på provet men det är bra i alla fall för jag övar på allt som kommer på provet genom att skriva detta.

Har ridning idag, så jag ska skriva så mycket jag hinner innan och så har jag som mål att skriva klart första frågan idag, kanske börja på andra men annars så gör jag den imorgon för allt ska vara inne när vi har provet och det är på fredag.


Godis i mängder

Hej!

Idag har jag byggt en modell i bla. godis i skolan.rolig dag helt enkelt, men alldeles för mycket gosisätande, vid lunchen mådde jag illa och var inte alls hungrig så det blev inte så mycket till lunch. Har även lyckats hitta en present till Jacob som fyller år på måndag. Men nu måste jag plugga, har ett prov imorgon på marknadsföring och det är en massa jobbiga och krångliga ord som jag måste lära mig, även en massa lagar.


Röda läppar är något som jag verkligen har börjat gilla mer och mer. Det livar upp även en tråkig outfit


 Silvia, lika glad som alltid. Man ser även lite av Hennes grupps modell. Detta vill dom bygga på en del av Gärdet.


Måndag= sugdag

Hej!

Som rubriken säger är inte måndagar min favoritdag, jag är av någon anledning alltid trött och stressad. Dagen började med innebandy, en sport jag inte är så bra på och framför allt inte när man gämför med resten av min klass som 95% har spelat eller fortfarande spelar.

På engelskan hade jag redovisning och av någon anledning klarar jag inte av det, visst jag gör det, jag pratar lungt och högt men jag är så nervös att jag skakar, på riktigt. Efter fick jag frågor om jag var nervös då mitt papper i mina händer hade skakat som ett asplöv. En annan sak är att jag alltid får en blackout varje gång jag ställer mig framme vid tavlan inför hela klassen, är det 10 st eller minde gör det inget, men så fort det är fler flippar min hjärna ut. Jag kunde allt jag skulle säga helt utantill i morse, och självklart ändrades det lite från gång till gång när jag övade men det är bra, då blir det mer ledigt när man talar om man inte MÅSTE prata utifrån ett manus utan har vissa saker man ska a upp och formulerar sig fritt. Men som sagt när det gäller större grupper (och 30 st är inte så många)  klarar jag det inte, jag måste ha stödord så att jag vet exakt vad jag ska säga eftersom jag inte kommer ihåg ett skit av det jag kunde så bra bara någon minut innan. Men det är väl bara att öva bort som alla säger, tillslut lär man sig. Men det konstiga är att för bara något år sedan var jag inte alls så här nervös och bortkommen på redovisningar. 

Påminnelse till mig själv: måste köpa present till Jacob denna vecka!  

Allt för min syster av Jodi Picoult

Har precis läst ut denna fantastiska bok och sitter just nu med en klump i bröstet och halsen, den är såå sorlig. Man vill bara krama om alla som den handlar om.

Boken handlar om 13-åriga Anna som är en så kallad designerbaby. Hon föddes för att genetiskt matcha sin äldre storasyster Kate, som lider av leukemi. Redan vid födseln tar de hennes navelsträng för att donera blod till Kate och under årens lopp blir det åtskilliga vändor till sjukhuset för diverse donationer till sin syster.



När Anna är 13 år uppsöker hon advokat för att få medicinsk bestämmanderätt över sin egen kropp. Hennes syster är då i stort behov av en ny njure, något som Anna förutsätts donera till henne.

Boken är uppdelad i olika kapitel där varje person i boken berättar sin historia och man får på så sätt se de olika sidorna. Anna, mamman, pappan, brodern Jesse och advokaten har alla sin del i processen. Även Julia, som utses till god man, ger sin syn på saken. Den enda som man inte får följa är faktiskt Kate, som ändå är huvudpersonen som allting snurrar runt.

Det här är en helt otroligt bra bok. Det är en av de bästa böckerna jag läst på länge. Det gick inte att släppa den ifrån sig. Man var tvungen att läsa och få veta hur det skulle gå. Jag trodde först att det kanske skulle bli lite sötsliskigt och gråtmilt men det lyser verkligen med sin frånvaro. Alla karaktärer får visa sin del och man inser att det inte är så svartvitt som man först tycker. Allting har flera olika sidor. Dessutom är det välskrivet. Den är intressant, givande och verkligen en bok som jag kan rekommendera. Den fastnade totalt på hjärnan efteråt och skapade väldigt många tankar. Det var svårt att släppa den ur tankarna. Dessutom är det ett ämne som verkligen är aktuellt idag, vilket gör boken ännu mer intressant att läsa.

Läs, läs, läs, säger jag bara!

 


Alla var där

Alla var där är en bok skriven av Lauren Weisberger, författaren till bok succén Djävulen bär prada och den senaste boken Diamater varar för evigt.

Alla var där handlar om Bette som har världens bästa jobb, hon får betalt för att festa! (i alla fall att fixa festerna och se till att de blir lyckade) Hon får gå före i kön till Manhattans hetaste inneställen, festa med kändisar och träffa alla som är Någon med stort N. Hon befinner sig en miljon mil ifrån det trista jobbet på banken. Men snabbare än du kan säga Prada dyker hon upp o skvallerspalterna som flickvän till en ökänd engelsk playboy. Hennes publicitetshungriga chef älskar det, men hennes familj och gamla vänner är inte lika förtjusta. Vart tog den Bette som dom kände vägen?- tjejen som alltid hade tid för kärleksromaner och skräpmat, och framför allt tid för dom själva. Betteis nya värld riskerar att frontalkrocka med hennes gamla. Kan hon ta farväl av Gucci, glamor och partyn och återvända till verkligheten? kan hon finna en prins med lika mycket hjärta som charm? Men vill hon verkligen ge upp allt för att hitta honom och få sin familj och sina vänner tillbaka?

 
Efter att ha läst boken har jag nu en kluven känsla. Boken var jättebra! Och jag tyckte verkligen om att läsa den. Men, nu är den ju slut! Det finns inte så mycket mer att säga än att den är klart läsvärd. Har du inte läst den SÅ GÖR DET!

Plugg- tar det aldrig slut?

Hej!

Bion igår var faktiskt bra, inte jätte bra och inte dålig utan bara helt enkelt bra. Den hade sina komentarer och specialefekter som gjorde det roligt att titta på. Sen kanske man inte ska se den med Anna och Hanna på varsin sida som kommer med lite komentarer då och då genom hela filmen. Vet inte riktigt om det var värt att se den på bio, kanske om det inte går några andra då, annars kan man hyra den när man inte orkar med lite tyngre filmer.


Min biljett blev sönderriven av killen i kassan :(

Nu ska jag plugga, plugga och plugga. Vi får väl se hur bra det går men jag ska i alla fall försöka. Runt 3 ska vi kanske åka och kolla på Isabella när hon spelar hockey match men det beror lite på. Får helt ekelt vänta och se.

Percy Jackson- kapen om åskviggen


Den filmen ska jag se med Hanna och Anna ikväll. Kul att göra något förutom att plugga, känner att jag behöver detta avbrott, det kom riktigt lägligt.

Det är en typisk Hanna och Annafilm men det blir säkert bra. Anna beskrev det som en blaning av Harry Potter och Grekiska gudar och om man läser på sf.se står det så här: Percy Jackson håller på att bli utslängd från skolan - men det är det minsta av hans bekymmer. Gudarna på Olympia och andra monster verka ha tagit klivet ut från Percys bok om grekisk mytologi och in i hans liv - och de är inte på gott humör. Zeus åskvigg har blivit stulen och Percy är huvudmisstänkt. Nu måste Percy och hans vänner hitta det stulna föremålet och avslöja ett mysterium mäktigare än gudarna själva.

Men nu ska jag plugga lite mer innan jag gör mig iordning och åker in till stan, vi ska nämligen hämta ut biljetterna senast 17.40


Happy!

Hej!

Just nu flyger jag fram, fick jätte jätte bra betyg på mitt samhällsprov. Fick även jätte bra komentarer, som "briljant!", "urbra", "Högsta betyg!!!", "Vilket begåvat förslag" och "Jag är imponerad". Inget idag kan förstöra mitt braiga humör! Inget!

Nu ska jag bänka mig i soffan och kolla på vampires diary. Någon mer som kollar?


Min framtid

I Californien nära San Francisco finns det en väg som heter Erica Road, där ska jag bo en dag. Hehe, skämt o sido men det vore kul



Har varit allmänt flummig idag, tills sista lektionen då jag blev riktigt trött och hll på att somna på riktigt, det var svårt att hålla ögonen öppna. Just nu håller jag på att laga mat, ska ju rida idag och mamma måste hinna köra upp Victors hockey grejer innan hon kör ut mig. Jag kanske är lat men jag har ingen lust att gå den dryga km det är från bussen in till stallet.


Inbakad fläta i luggen
långt linne- Bik bok
kofta- h&m
halsband- Åhléns


Mycket åkande blev det

Idag har jag räknat ut att jag har åkt tunnelbanan 7 gånger, tvärbanan 2 gånger och buss 3 gånger. Man kan helt enkelt säga att jag har utnyttjat busskortet eller hur?

Hade ingen riktig skola idag, min drömmarnas stad grupp (Jag, Amanda Delle, Sebastian och Oliver) möttes i slussen 10.30 (sovmorgon!) för att gemensamt åka till liljeholmen och Hägersten, något som nu i efterhand kändes lite onödigt...det var hus, hus och åter hus, såg lika dant ut överallt, så har man sätt en gata har man sätt alla.

När vi var klara runt 12 åkte jag och mötte upp Hanna som inte riktigt var sig själv idag, förståligt dock. Vi fikade och pratade ett tag (ca 1h) innan vi åkte hem. Men alla stunder med henne är välkomna, när man har levt iprincip på varandra i 4 veckor känns det lite konstigt att träffas kanske en gång i månaden.

Men nu ska jag plugga lite spanska, har fått en massa glosor och gramatik tills på torsdag så det känns som en bra idé att börja titta på det nu.

Lovet är slut gott folk

Japp, men för mig blev det en mjukstart så här efter lovet. Började i för sig kl 8.30 men jag hade bara idrott (kickboxning, något jag tycker är väldigt roligt) och efter lunch hade vi spanska (läraren pratade betyg så det var en rätt så chill lektion).

Lunchen var 3,5h så jag, Silvia och Sabina åkte in till stan och shoppade. Valde att gå på drottninggatan eftersom det var så fint väder, blev mer av en promenad med solen i ansiktet, men det blev även en hel del shopping. Jag köpte ett halsband och en somrig blus. Hittade även ett par ljusa jeans som satt jätte bra, ska bara övertala mamma att jag behöver dom.

Blusen 99:- på H&M och halsbandet 79:- på Åhléns city

Någon som har hittat en svart "somrig" kjol? Jag vet vad jag vill ha för någon men jag hittar ingen sådan...får väl sy en om det visar sig vara helt hopplöst


Eftersom det var så varmt ute idag (hela 6*C) blev det leggings och en blus, utan en massa tjocka tröjor över för att man inte ska frysa ihjäl bara man öppnar dörren...

Den gångna veckan

Efter i måndags när vi hade varit och simmat blev jag sämre och på tisdagen vaknade jag upp med feber och var genom förskyld, så det är vad jag har gjort denna veckan. I fredags var jag i och för sig hemma hos Sabina och vi hade film dag, kollade på Benjamin Buttons otroliga liv och En Shopaholics bekännelser. Jag som har läst den senare blev lite smått besviken då det var mycket som var helt anorlunda. Men det var trevligt och jag kunde inte mer än älska det lilla torget som låg vid Sabina (eller ja, där man gick av bussen), det var som att komma till en liten by.

På måndag är det skolan som gäller igen och jag kan väl inte påstå att jag längtar men än dock kommer vi ju bara närmare och närmare sommaren om veckorna får gå (och helst snabbt).

Ska återgå till min bok nu, lånade den av sabina och jag är helt såld efter bara 80 sidor.


Sushi för nybörjare

Sushi för nybörjare är en bok som är skriven av Marian Keyes. En författare som jag verkligen har fattat tycke för och det är inget undantag med denna bok.

Lisa Edwards tror inte sina öron när hon får reda på av sin chef på Femme magazine att hon har blivit befordrad till chefredaktörsjobbet i…Dublin. Hon som var övertygad om att hennes nästa steg i karriären skulle vara som chef för koncernens flaggskepp på Manhattan i New York. Men istället får hon i uppdrag att starta ett nytt ungt, sexigt kvinnomagasin Colleen. Lisa känner sig förvisad till världens ände, men vägrar naturligtvis att erkänna det för någon. Ashling Kennedy blir Lisas assistent på den nya redaktionen för Colleen. Hon är Lisas totala motsats. En liten fröken Fixar-allt, som oroar sig för allt och därför alltid har handväskan full med bra-att-ha saker. Ashlings bästa väninna Clodagh Kelly borde sväva i lycksalighet. Gift med drömprinsen, mor till två underbara barn, ett underbart hus. Så varför har hon på sista tiden känt lust att kyssa en groda? Det här är en historia om tre kvinnors liv och deras längtan efter lyckan som kanske inte alltid finns där man tror.

Den var lite seg i början men fram mot kapitel 6-7 blev den bättre och sedan släpptde den inte taget om en. Men det var en klart läsvärd bok och framförallt om man gillar hennes tidigare böcker. Den har humor och sog omvartannat och man blir aldrig utråkad av långa beskrivningar.


Vill du ha en lätt må bra bok är den här något för dig. En till "Man kan och får allt bara man vill och kämpar för det"-bok att inhandla.

 


Första dagen på årets första lov

Hej!

Idag står simning på schemat så det ska vi åka iväg och göra efter lunch, efter fattiga riddarna helt enkelt.

Detta lilla monster ska jag passa måndag-onsdag 

Igår var jag istan med min Kusin Johanna och hennes kompis Emma (som jag igentligen inte borde prata med då hon är från Kärrtorp och de vann ju fotbollsmatchen mot vgy i höstas ;P). Ne, men det var trevligt och vi gick runt där i ca 4h. Det hela avslutades med en fika på ett lite mysigt café som jag faktiskt inte kommer ihåg vad det hette, lång mitt emot Gina tricot och tunnelbanan vid hötorget.


Den nya jeansjackan från esprit var klart värd sina 799:-

RSS 2.0