Jeansjacka

Det är tur att man har snälls föräldrar, var och köpte en jeansjacka idag och hittade en som uppfyllde alla mina krav på Esprit, grejen var bara att den kostade 799:-...hade det varit jag som skulle betalat hade jag köpt en på gina eller någon liknande billig affär men mamma köpte denna eftersom jag gillade den (thanks mummy!)
Lägger in en bild på den någon dag men jag har inga batterier på kamerna just nu

Ville bara pepåka

Jag har nu två dagar i rad inte bara haft långa halsban(något som inte alls är vanligt, var säkert ett år sedan sist) men jag har också fått många komentarer för att jag har sett snygg ut. Det är något som gör en väldigt glad, vi borde ge varnadra komplimanger oftare än vad vi gör. Det är ofta som jag tycker att någon är extra snygg en viss dag eller har bara något som är väldigt snyggt utan att faktist säga det till den personen. Den här veckan har jag försökt att säga det till personen i stället, och vet ni va(!?), alla blev jätte glada och verkligen sträckte på sig och sken upp. Det är roligt att göra någon glad och bara det kan göra en själv glad. Så jag tycker att vi borde säga oftare till folk att de är snygga (när vi menar det förstås) för det är vad man själv vill höra. Man vill helt enkelt uppskattas för att man har försökt klä sig snyggt.


Igår var det kavaj och pärlhalsband, idag slarvig tofs och "krimskrams" halsband (min mammas ord)


till er alla

Helt plötligt en mycket bättre dag

Det är ju den 26 idag! Det betyder att min underbara och älskade kusin kommer hit till Sveriges huvudstad under helgen :) Så det blir nog att se henne i alla fall lite under helgen, för du skulle bara våga vara här utan att se mig! (bara så att du vet)

och vet ni, det blir ingen lunch med Carro idag, överaskning eller hur?... Hon låg och sov när jag ringde för ca en timma sedan för att kolla hur det blir och orkade inte ta sig hit...


Detta var andra tider det, då gick det inte en vecka utan att vi sågs (i princip)

Fredag

Godmorgon!

Sitter just nu på samhällslektionen och ska försöka bestämma vilka platser i Hägersten-Liljeholmen som vi ska besöka tisdagen efter lovet. Vi ska nämligen hitta ett lokalt problem och sedan lösa det på något sätt, det är den lösningen som sedan ska bli en modell i godis :)

Idag är en allmänt förvirrad dag, jag hoppar upp ur sängen en halvtimma tidigare än vad jag måste i tron att jag har försovigt mig, sen irrar jag omkring hemma ett tag innan mamma kommer ch frågar vad jag håller på med och varför jag är upp, då går det upp för mig att jag har sovmorgon idag. Sen sitter Victor vid frukosten och säger att det är så skönt att det bara är en dag kvar och sen är det lov, jag svara med "vadå en dag? Det är väl inte lov för än om ett par veckor? vad snackar du om?" På tunelbanan trode jag att jag såg en kompis och innan jag inser att det inte är hon utan en helt random tjej har jag säkert stirrat på henne i 5 min...

På allt håller jag på att bli riktigt sjuk så jag kommer nog ligga hela lovet...som vanligt helt enkelt...


Geografi

Godmorgon!

Skulle ha ätit lunch med Carro idag men som vanligt blev det inget av det, hade inte förväntat mig något annat. Just nu ser det ut som att det blir lunch i morgon istället men man ska inte ha för höga förväntningar...Blir nog kina thaien i sjöstaden istället, gott :)  (mmm marabou)

Men innan det har jag ett läxförhör som jag måste klara, kommer nog inte lyckas men jag måste...


skulle inte gått upp idag

hej!

Dagen har bara varit åt helvete idag och den ena saken efter den andra har överbevisat det....som att vi bara fick 40 min lunch och att det inte fanns någon mat kvar i skolan, eller att det var uppgifter på vårat matteprov som ingen har någon aning om hur de ska lösas eftersom vi aldrig har gått igenom sådana uppgifter förut.


Dina drömmars stad

Det är namnet på det nya projektet som vi startade idag i skolan och det kommer att innerfatta både samhällskunskapen och geografin. Det bästa är nog att det ska redovisas gonom att göra en modell av en stadsdel i stockholm i godis (min grupp kommer nog inte ha så mycket att bygga av då jag kommer att äta upp allt :P)


Blev en enkel klädsel idag med håret slarvigt uppsatt med en klämma i nacken

kul...

kul att man gick upp kl 7 bara för att få reda på att första lektionen är inställd pga trafikkaoset, vi skulle ha åkt till Uf mässan på älvsj mässan men så blir det alltså inte och jag kan inte somna om nu när jag varit uppe i 2h...funtar på att passa på at plugga lite och sen åka till forum och köpa en jeansjacka (antingen en från lindex eller en från bikbok)

Kanske ska sätta mig och kolla på en film istället för att plugga och sedan plugga när jag kommer hem?


Örnboet

När vi (Hanna och jag) äntligen kom upp till örnboet (snön gick upp till knäna) var bara Niklas där och han hade ingen nyckel. Efter mycket om och men fick vi äntligen tag på martin som då var på väg tillsammans med Anna och Wille. Det var bara för oss att vandra ner igen för att hjälpa till att bära, och mycket saker var det. I stugan var det riktigt kallt när vi kom eftersom elen inte varit på och det var ca -15*C ute och det blev inte jätte mycket varmare under hela helgen, hade behövt värma upp stugan nästan en vecka innan om den skulle kommit upp i rätt temp, även fast vi eldade 24/7.

Mycket film belv det då Wille hade fixat en projektor från kth (både han och hans pappa jobbar där) och en hårdisk med massa filmer och Martin hade med sig sin dator med ännu mera filmer. Såg bland annat Stardust och Zombieland (vilken jag inte såg då jag somnade).


En bild av örnboet, dock efter att jag hade städat på lördagsmorgonen, såg verkligen förjävligt ut när vi vaknade.


Brist på vatten kan man inte säga när det är ca en halvmeter snö utanför stuga. Här är hanna i full färd med att smälta snö som vi ska kunna diska i, onödigt att slösa på dricksvattnet...


Mindre snygg bild men jag bjuder på det...här tittar vi iaf på film (Martin, Niklas, jag och Wille)



var bara tvungen att slänga in en bild på mitt nya läppglans son inhandlades i tisdags, älskar det verkligen.

Min kusin Johanna var ledig från skolan idag och kanske är det imorgon (skolan är stängd) också eftersom det är sådant kaos överallt. Nu bor hon i Göteborg men dem har inte alls lika mycket snö som vi här i Stockholm och inte riktigt lika kallt men vi får inte vara lediga, vad är detta!?


Förskyld

Hej!

Har varit en kall helg med lite för lite plugg och lite för mycket dåliga filmer. Blev förskyld på köpet så just nu undrar jag varför jag gick upp över huvud taget. I morse tog det nästan en timma att ta mig till skolan från att jag gick på bussen, något som brukar ta max en halv timma...Just nu har jag engeska och ska skriva om hur det går för kanada i konståkningen, något som går på typ två sekunder....

Tog faktiskt lite bilder i helgen så det kanske kommer upp någon senare när jag är hemma igen.

Skola,sen örnboet

Just nu har jag lunch som är slut om exakt 11 minuter. Då är det bara matte (som jag är klar med) och sen ska vi kolla klart på Herkules (svenskan), sen slutar jag. Då ska jag direkt hem för att hämta min väska (om jag hinner måste jag ta ut pengar på vägen) och sen bege mig ut till saltsjöbaden och örnboet där jag ska vara hela helgen. Men jag kommer vara tvungen att plugga lite för jag har prov på måndag och jag har inte ens börjat titta på det än (Bra Erica).

Men nu ska jag gå och hämta mina böcker så att jag komemr i tid till lektionen, har en jobbig lärare som ger än 5 sekunders frånvaro...


Torsdag

Hej!

Hade spanska prov idag som gick åt helvete men jag vägrar bry mig, orkar inte bry mig. Annars har det varit en helt vanlig tordag.
På livskunskapen pratade vi om tjej och killgrejer och i samband med det fick vi tjejer titta i slitz (fattar inte grejen med den, ena sidan har nakna tjejer och nästa har sport och nästa har fiske...) och killarna i vecko revyn. Fick även göra ett test för att kolla vilket kön man var längst inne (i huvudet typ)...och tro det eller ej så var jag...kvinna (var bara 7% som var kvinnligare (av de som gjort testet)...överaskande eller hur? NOT!


Ingen motivation

Hej!

Idag skulle ju vara min pluggdag men jag orkar inte, känner ingen motivation alls att börja även om jag vet att jag måste. Funderar på att äta en tidig lunch och sedan åka till Foum för att försöka hitta en present till brodern min men helst vill jag inte gå ut överhuvudtaget. Hatar sånna här dagar....Det kommer att sluta med att jag sitter med allt plugg ikväll och stressar tills jag spyr, varför kan jag aldrig lära mig?

Ledig imorgon

Japp, men det blir inget latande för det, måste verkligen plugga inför spanska och matte provet. Sen har jag Fek läxa tills på onsdag som inte är gjord än...hmm...Borde försöka hitta en födelsedagspresent till min Stora lillebror också, men det är fan inte lätt kan jag säga. 

Ja, juste, bion i fredags var bra men det är verkligen ingen film man ser mer än en gång, kul att ha sett den liksom.


Älskar den personen som kom på idéen med Hollywood menyn

Alla ♥ dag började med brunch på Café string på söder, ett ställe jag hade större förväntning på efter allt bra jag läst om det stället. Men det var trasiga grejer (fåtöljerna) och brunchen var en vanlig jävla frukost (med undantag för pankakorna, glassen och frukten till), jag hade förväntat mig lite ägg och bacon och sådana saker... men sällskapet kan man inte klaga på (scoutmänniskor) och vi passade på att planera lite inför nästa helg då vi ska mysa och kolla på film hela helgen i en stuga ute i skogen (örnboet). Väl hemma igen tog jag en promenad med familjen vilket var väldigt skönt. 

Dagen avslutades med denna fina och goda tårta. 

 

.

Idag har bara varit en förjävlig dag som inte ens kunnat räddas av taco bar, illa asså. Halkade bland annat utanför skolan efter lunchen och sabina stod och skrattade åt mig i vad som kändes som en evighet innan hon hjälpte mig upp. Efter det hade jag ont i rumpan och var blöt resten av dagen.

Hoppas på en bättre dag i morgon med bland annat bio med Silvia efter skolan.

Dagen i övrigt

Hej!

Skoldagen har bestått i föreläsning (Oscars pappa pratade om polarexpiditioner som han har gjort), lunch på subway och sedan filmvisning av The day after tomorrow (har inte sätt den innan men jag gillade den), vi har alltså haft en heldag med Geografi men inte mig emot.

Efter skolan åkte jag och Silvia och köpte de där biobiljetterna så på fredag kl 18.15 är det valentines day som gäller.



My new shoes- Nebbskor

Kan inte bara gå tyst förbi

Dagens samtalsämne har varit nationaldemokraterna, de var nämligen på vår skola och hade ett "bokbord". Man kan inte säga att deras besök gick helt smidigt till...något som framgår här på SVDs hemsida idag. Men artikeln gör det hela inte helt rättvist. Att det ställdes frågor och diskuterades kom fram men inte vad det gällde. Jag tror inte att det var en enda person som pratade med dem som var positiva till deras politik. Framför allt när de svarade "Är man inte helsvensk 10 generationer bak är man inte svensk" på frågan vilka de räknade som svenskar, de vill nämligen att det bara ska bo svenkar i sverige. Då jag är 1/16 norsk har jag, enligt dem, inget i sverige att göra för jag är inte svensk utan jag ska bo i Norge, eller i alla fall inte i Sverige. Sen om man är hel Svensk men är homusexuell är man ändå inte välkommen i detta land enligt dem. Sverige ska INTE vara ett mångkulturellt land. Det framkom inte heller att det var folk som nästan stod och grät och var tvungna att tröstas av lärare för att de kände sig krängta av ND.

Nu undrar jag hur rektor Arne Andersson tänkte när han tillät ND att komma till vår skola. Han hävdar att han juridisk sätt inte hade något val om han ville acceptera andra partier att komma till skolan, något som han gjort (moderaterna var här senast förra veckan). Men vad händer då med diskrimineringslagen? Ska inte eleverna  slippa känna sig krängta när de är i skolan? Skolan tolererar ju inte rasism och mobbning. Är inte detta att motsäga sig detta genom att låta ND komma till skolan? Ska man inte få må bra i skolan? varför tillåter man då detta?


Ovanlig syselsättning...not

Haha, ja jag målar naglarna, något jag gör minst en gång i veckan. Denna gången blev det oranga naglar. Silvia hade det förra veckan och jag älskade verkligen den färgen så hon var så gullig och lånade ut det till mig. Thanks.

Funderar att gå på bio med Silvia på fredag och se valentines day, låter det som en bra idé? Jag resarverade i alla fall biljetter för att vi skulle veta att det fanns kvar och att vi skulle få bra bra platser. Men vi får se, ska prata med henne i morgon för vi måste hämta biljetterna då. Kanske ska fråga mamma också, kan vara en bra idé.

Hannas Födelsedagsmiddag (OBS! Varning för långt inlägg med många bilder)

Det var en riktigt lyckad kväll och alla sov över utom Ellinor, Siri och Fredrika. Är nog bäst att låta bilderna tala för sig själva:


Födelsdagsbarnet innan sminkning...


...och efter


Min sminkning precis klar


Passade på att måla klart naglarna, något jag båbörjade kvällen innan


Fredrika


förstebloggaren


Söta Siri


Hanna, Emeile, Fredrika, Siri, Jag och Ellinor


Idonesisk gryta med nudlar stod på menyn och det var faktiskt gott fast det var vi som hade lagat maten :p


Hanna och Ivi (som kom lagom till maten)


Vi körde även singstar


Anna och Hanna


Iviiiii



Okej, nu ska jag inte tracka er med fler bilder ;)

Jacobs hockeymatch

Hej!

Var igår och tittade på Jacobs match och när jag kom hem var jag sådär lagom frusen. Det visade sig att det inte alls var någon ishall som det hade stått överallt, det var en uterink. Helt enkelt hade jag ingen känsel i mina tår, händer eller någon annan kropsdel för den delen.
Hade nog varit ännu värre om jag inte haft mina nya skor som inhandlades precis innan (lägger upp en bild sen)


Jacob kommer fri (tyvär hade andra laget en 01 som målvakt (två år äldre) och han var jätte bra så del blev inget mål)

Bilder från middagen kommer men jag har dem på den andra datorn.

Middag hos Hanna L

Hej!

Helt okej dag i skolan, sådär lagom jobbig.

Nu sitter jag hemma hos Hanna och har precis blivit sminkad av Anna (Glömde kameran så jag får be Anna att skicka hennes). Det blir totalt 8 tjejor som ska äta, titta på film och sova här för att fira att Hanna fyllde 17 i tisdags.

Idag Fyller min Kusin Johanna 17 (många som fyller år denna vecka asså) så vi skänker en tanke till henne och hoppas att hennes hollywood middag blir lyckad (hade önskat att jag kunnat vara med men så är det när man inte bor i samma stad). 

Järvsö

Hej!

Det blev tillslut en riktigt bra dag igår. Men det hela började med att vi la in våra väskor och skidor i en buss som vi sedan inte fick plats på. Sabina och Kajsa kom på en annan buss som hade exakt 2 platser kvar, men jag, My och Amelie fick inte plats på någon av de bussar som fanns vid skolan. Vi var lite lätt panikartade eftersom det verkade som att våra saker men inte vi skulle komma iväg. Det visade sig senare att det fanns en buss till som inte hade kommit av någon anledning så vi var ca 20 pers som satte oss i skolan och väntade. Efter ca 25 min hade den äntligen kommit och vi kunde bege oss iväg mot Järvsö. Vi fick glada nyheten att vi inte behövde betala något (förutom de som skulle hyra) för resan eftersom vi hade behövt vänta så länge. När vi kom fram höll de andra på att sätta på sig alla sina saker så vi missade nästan ingen tid i backen.

Åkte två åk med My, Sabina och Kajsa men sen åkte jag och My utan dem resten av dagen eftersom det gick lite långsamt när Sabina skulle åka. Dock förståligt då hon åkte snowboard för andra gången eller något liknande. My och jag åkte med lite olika människor från vår klass under resten av dagen och lunchen åts tillsammans med Amelie och Filippa.

Påvägen hem hoppade Sabina och Kajsa till våran buss eftersom det fanns ca 30 platser över var detta inget problem. Vi tittade på film, åt godis, läste skvallertidningar och lekte ordlekar. Vi lekte mest den här leken när man ska säga ett nytt ord på den sista bokstaven i det förra ordet. Kategorin kan vara typ djur eller länder. Så om någon säger ett djur, typ häst, då ska jag säga ett djur som börjar på t, typ tiger. När man har kört ett tag och börjar få slut på ord (för man får inte säga ett ord mer än en gång) börjar fantasin att flöda för att komma på ord som man inte har sagt, ibland blir det dock ord som inte existetar. Sabina var nog roligast med ord som Dromidarien och Ingermaland.
Vi var tillbaka i skolan runt 20.00

 
Dagens outfitt bestående av...en massa kläder och skidutrustning...


Det är mina fina klasskompiser som är där ganska högt upp i backen som en klunga med stavar i mellan sig. En liten rolg sak vi roade oss med, att snurra ner för backen som en stor jätte ring som höll ihop med hjälp av stavar.


Coola My var helt grym på snowboarden. Hom happade och körde som att hon gjorde sånt här varje dag (vilket hon i och för sig gör)


Söta Amelie på bussresan hem


en väldigt gullig (och den enda) bild på Sabina


Slutligen en bild på mig och My (orkar inte ta bort de röda ögonen)


Fika lika med Hanna panna

Hej!

Blev en välbehövlig sovmorgon idag, framförallt med tanke på att jag måste gå upp kl 5 imorgon (blir inte så mycket till frukost hemma, kan inte äta så tidigt). Men efter boksamtalet, eller vad man ska kalla det (det gick bra tror jag) åkte jag in till t-cen för att träffa Hanna (chibbis) och kanske Wille, det hela sluta med att han var för LAT för att komma och hade en massa olika ursäkter varför han inte kunde, jag försökte till och med att ringa och övertala honom men han bara skratta åt mig och sa att vi skulle klara oss så bra utan honom (Ne det gör vi inte så nästa gång är du fan me!).

Dem på sl centret är ju allt annat än trevliga. När hanna och jag kommer dit för att hanna ska lämna tillbaka ett busskort säger dem att det inte går för att hon måste ha följebrevet till det nya kortet med sig (som ingen av oss visst om och därför hade hon ju inte det). Men hon i kassan sa i alla fall att det skulle gå om hon ringde till någon som kunde bekräfta att det var hon som hade köpt det. Men dem hade lunchstängt så vi gick och fikade och kom sedan tillbaka en timma senare. Vi tog en nummerlapp igen och hamnade den här gången hos en gubbe som var jävligt otrevlig, han sa att han inte kunde göra något (fast inte så snällt) och att vi var tvugna att gå till hon vi hade pratat med innan. När vi väl kommer fram till henne säger hon att vi inte alls har pratat med henne och beskyller hanna för att ljuga. Efter att hanna har bett om ursäkt flera gånger och pratar med världens snällaste röst (som tanten verkligen inte förtjänade) fick hon tillslut sina pengar så att vi kunde gå därifrån.
Vi shoppade lite innan det var dags att åka hem.


Blev blus och läggings idag, riktigt skön slapp klädsel helt enkelt. (skorna var dem jag köpte igår och jag hade inte dem idag men jag provade dem när jag kom hem. Jag blir faktiskt 1,70 i dem :D)

Imorgon ska jag ju till Järvsö så det blir inget bloggande men jag ska försöka ta en massa bilder som jag kan lägga in på torsdag.

My religion is simple, my religion is kindness

Hej!

Riktigt skön vecka som ligger för mina fötter. Började idag med att inte ha någon engelska utan extra lång luch, 35 min spanska och att få sluta tidigare på svenskan (sen hade vi självklart idrott som vanligti morse). Imorgon behöver jag bara vara i skolan mella 10.55-11.35 och på onsdag är det ju skidor i Järvsö som gäller.

På lunchen idag gick jag, Sabina och My och shoppade (ovanligt, eller hur?). Jag kan berätta att jag har gjort mitt första inköp för denna månad och vad har det gått, inte ens en dag (bra erica). Men vem kan motstå att köpa ett par skor som bara kostar 99 kr!? som My så fint påpekade "det är ju fan vad en vanlig jävla lunch kostar" eller som Sabina sa "Det är lika mycket som ett baslinne på Gina kostar".


Dessa skor från Belle fick följa med mig hem idag för ändast 99 kr :)



Beauty tips:
Line your lips with a soft pencil and use a spong applicator to blend you lip edge. This will make your lips look fuller and sexier

RSS 2.0