Lite väl kallt

Hej!

Igår kom vi hem vid 7 tiden, eller ja, då hade vi skotat klart och packat upp allt. Det har varit bra men hade kunnat varit lite bättre väder. Det var runt -20*C hela veckan och blåste och snöade nästan konstant.

Denna veckan är det bara jobb som gäller.

Bilder kommer någon gång när jag hinner lägga in dem.

Jävla sl

På lunchen idag skulle jag ha ätit med Carro men hon hade inte hunnit till jobbet så jag tänkte åka hem, men nej, det går inte. alla bussarna var inställda pga all snö...som en tjej i slussen sa med norrländs dialekt "Dessa stockholmare, bara för att det snöar fungerar inte lokaltrafiken" Fanns inte så mycket annat att göra än att åka tillbaka till skolan, snöade för mycket för att gå på stan...när jag sedan skulle hem efter skolan fick jag panik för att bussarna inte gick, det är bara att fråga typ Sabina i min klass så kan hon intyga på att hon fick sitta och lugna mig. Reservplanen var att åka hem till Wille men jag behövde inte göra det. Saltsjöbanan gick fortfarande så mamma och jag kom överens om att hon skulle hämta mig vid järla. Det behövdes inte dock för när jag kom till slussen hade bussarna börjat gå lite sakta, hade jag inte tagit den jag tog hade jag fått vänta ca 20 min på nästa, brukar vara högst 4 min väntan på bussarna om man har otur. suck, jag vill inte ha med snö, vill ju knappt ha snö överhuvudtaget. Missförstå mig rätt, jag gillar snön när den är i fjällen så att man kan åka skidor, men jag slipper den gärna här hemma.

Var hos pappa i tisdagskväll för att fira lilljulafton, dock känndes det lite som att de försökte ta igen en massa genom att ge oss saker...fick en bok, en mobil (samsung Galaxy Spica) och 4000 kr. Jag skojar inte, victor och jag fick 4000 kr var. Helt sjukt enkigt min mening, men jag är glad, nu blir det mycket shopping under våren. Jag ska jobba lite under lovet nu också så då får jag ju ännu mer pengar.  


Har inte riktigt vant mig vid den än men det kommer mer och mer :p


Mys

Hej!

Det var roligt i helgen, mycket folk som inte var inräknade så det var kul. Det är alltid kul att lära känna nya människor men samtidigt att träffa alla som man redan känner. Vi har spelat spel, lagat mat, bakat och myst hela helgen. Sen finns det saker man får ta, som att det snarkas (HÖGT!) och man får höra en massa sex snack, men det spelar inte så stor roll. Det var igentligen slut 3 i söndags men jag va tvungen att åka kl 12 för att vi hade Jocke och Micke här på lilljulafton. Vi vaknar up 5 i 12 och jag har lite panik, samtidigt som det skulle vara skönt att få komma hem och framför allt slippa städa. Men det var på vippen att jag stannade, det hade varit så skönt att ligga kvar och mysa istället men jag var tvungen så jag åkte lite motvilligt...På tunnelbanan var det en äcklig gubbe som försökte prata med mig och frågade en massa saker, sen gick han på samma buss och satte sig bredvid mig, jag var på vippen att vända och åka tillbaka till det mysiga/roliga men kom på att jag ändå inte skulle hunnit utan att de nästan skulle vara klara när jag kom hem.
Hade faktiskt kameran med mig men det blev inga kort, glömde liksom bort det.

Detta fick jag i alla fall av Jocke och Micke med familjer i julklapp:

2 böcker, två plånböcker och 2 berlocker till mitt pandora armband...mycket mer än jag brukar få :)


Fick det här av Cilla idag (när jag var ute och levererade korvarna som jag hade sålt) eftersom vi åker på söndag
Shower cream, Body lotion och Hand cream

En dag kvar till helg

Hej!

Har inte varit bästa dagen idag men det kompenserades upp på lunchen då jag, Amanda OJ, Matilda och Sabina åt pizza och skrattade så att vi fick ont i magen.

Lite jobbigt var det när jag skulle hem, var tvungen att springa till tvärbanan för att hinna, skulle jag ha missat den skulle hela familjens schema fallit ihop. När jag kom till Kenneths jobb var han redan klar så det var bara att springa till bilen för att hinna hem i tid. Allt detta gjordes därför att Victor hade match och jag var tvungen att passa jacob. När Victor och Kenneth hade åkt hade jag och jacob lite kul.
Detta blev resultatet:
 
Djävulsgrejerna hittade han när jag packade inför i helgen, han sprang in i sitt rum och sedan hittade jag honom så här. Jag har en riktig gull lillebror. (jag fick inte ta bort dem röda ögonon, han tycket att det var "fett coolt")

Nationellt prov i matte A

Hej!

Idag har jag mått sämre än igår men det var bara att bita ihop och gå till skolan, det var nämligen nationellt prov i matte idag och jag måste få mvg på det för att få det på kursen. Jobbigt, det brukar aldrig gå så bra för mig på nationella. Men mvg- frågan var ganska lätt och jag tror att jag löste den för en gång skull, brukar aldrig se sambanden. Men Kasper i min klass fick samma svar som jag så vi får väl hoppas att det är rätt.

Det är mycket som ska göras nu fram till jul, både i skolan och utanför men idag har det blivit lite mindre. Samhällsprovet som skulle vara nästa vecka är flyttat till två veckor efter jul. Sedan var det meningen att jag skulle skriva en handlarlista till wille och Martin så att de visste vad de skulle köpa till hajken, men gulliga wille tog på sig det när jag sa att jag inte hann.
Det som måste göra idag när jag kommer hem från ridningen är att skriva klar engelska sagen (ändra lite fel typ), öva till spanska provet och skriva lite på engalska bokanalysen, det är mycket men det är bara att bita ihop, snart är det över.


Det blev skön klädsel med min stora tröja idag, orkade inte ha jeans eller en åtsittande tröja

Hinner inte bli sjuk så jag är inte sjuk

Hej!

Idag har varit en riktig pain in the as dag. Börjar med att vi besökte riksdagen och det var nog bland det tråkigaste studiebesöket jag någonsin varit på. Ni kanske förstår standarden på det om jag säger att det roligaste var säkerhetskontrollen och att låsa in våra saker i skåp... Fortsatte med att vi gick och shoppade på lunchen och jag hittar en massa saker jag vill ha, allt från skor och jackor till tunikor och jeans, men jag har inte råd att köpa det just nu, ligger ca 2,5 tusen back detta år och det är inte ens slut än. Dagen slutar med att vi har redovisningar på ekonomin och det drar ut på tiden då allas redovisningar är längre än vad de ska vara. På allt är jag igentligen sjuk med feber, ont i halsen och huvudet. Men vi har för mycket saker som ska göras innan jul så jag får helt enkelt vara sjuk under lovet, för det finns inte att jag är hemma innan det bara för att jag är lite sjuk.


Hulken

Hej!

När jag vaknade i morse ville jag först inte gå upp, jag var så himla trött men sen fick jag för mig att det var fredag och bara en vecka kvar i skolan så jag hoppar upp bara för att upptecka att så inte var fallet, det var ju måndag och två veckor kvar innan jag får vara ledig. På idrotten hoppade vi studsmatta, vi har nog bland de coolaste en skola kan ha, de sitter liksom fast i golvet med en massa specialmattor runt, sattsigt värre.

Den här veckan har jag sjukt mycket plugg som måste göras och jag vet inte om jag orkar. Jag har ju luciahajk nu i helgen vilket gör att jag inte kommer att hinna plugga något på hela helgen.
Ikväll ska det vara nattvollyboll men jag vet inte om jag hinner åka dit och titta, skulle jag göra det har jag lovat Sabina att möta henne i slussen vid typ 7 för att hon ska hinna äta middag. Men jag måste verkligen plugga så vi får se hur det blir med den saken.

Vårt klasstema är i alla fall Hulken så alla kommer vara härligt gröan och fina med sönderrivna kläder :P


Så ser ni några som springer unt och ser ut så här är det mina fina klasskompisar

Lussebak

Idag har det varit bakning hemma hos oss för hela slanten. Det började med att vi gjorde lussebullar (ett måste till lucia och nästa helg är det typ ingen hemma för än på söndag och då är det ju lucia) och sedan fortsatte vi med pepparkakshus. När jag var liten gjordes alla delar till huset själv med pepperkaksdeg och en kniv men mamma har blivit lite lat på senare år när det kommer till bakningen så numera är det färdigköpt och bara att sätta ihop. Men det roliga är ju att granera huset och det blev mycket godis i år.


Några av mina och Jacobs lussebullar


Jacob var väldigt stolt över att han fick pensla. Han är väldigt konsentrerad.

Nu är det officiellt...

...vår julgran är den mest bortskämda julgranen som finns. Vår gran åker inne i bilen och får vatten, sprit (absolut vodka och inget annat) och två sockerbitar.


Stormblomma


Det här är en av de bästa böcker jag har läst på länge, jag kunde inte lägga ifrån mig den och när jag var illa tvungen längtade jag bara efter att få fortsätta läsa och se hur det gick för Claire, Ellie och alla andra. Den är skriven av Tamara McKinley, en författare som jag innan inte hade hört talas om och därför var lite skeptisk mot.

Den handlar om Claire som har lämnat det australiska landsbygden för att plugga och göra karriär i Sydney. Hon har precis utbildat sig till veterinär och ska just börja jobba på en prestigefylld mottagning då hennes moster Aurelia kallar hem henne till boskapsfarmen i Queensland. Hennes relation till familjen är inte den bästa, särskilt inte med hennes mor- den dominanta Ellie. Ellie inser att hon har skjutit upp återföreningen med den äldsta dotterna för länge. Men hon har svåra minnen att tampas med, och nu måste hon avslöja sina mörkaste hemligeheter. Hon kan bara hoppas att hennes familj är tillräckligt stark för att klara av den...

Det är en riktigt bra roman och man får läsa om både kärlek, hat och svek. Man får följa med karaktärerna på en oförglömlig resa som lämmnar efter sig krossade drömmar men samtidigt bygger upp något som ingen hade kunnat tro.


Press

En sak som jag har tänkt mycket på nu på sista tiden är press, var kommer den ifrån. Det jag tänker på är den pressen vi sätter på oss själva. Vissa (som jag själv) sätter stor press på sig själva och har höga mål i livet. Det är klart att det är bra att ha mål men de måste vara realistiska, man kan inte alltid vara bäst, man orkar inte det i längden. Men det finns de som inte har så stor press på sig själva utan bara gör sitt bästa och det räcker, har de gjort allt de kan är de nöjda.

Men jag kan inte vara det, om man tar skolan som ett exempel. Jag vill hels ha alla rätt på prov och mvg på allt jag gör, får jag inte det blir jag så besviken och arg på mig själv att jag inte gjorde ett bättre arbete. Detta gör att jag kan sitta flera timmar med en text som redan är klar bara för att se till att den är perfekt. Det gör att skadan efter ett sämre betyg blir större och jag mår bara jätte dåligt.

Jag har nästa alltid varit så, men jag undrade vad som kunde vara orsaken till att vi har olika stor press på oss själva. Jag tror att det kan ha att göra med hur mycket våra föräldrar kräver av oss och hur ofta vi får höra att vi har gjort något bra. När jag började tänka på det kom jag på att det kan vara sant, när jag har fått mvg på något vill jag höra av mina föräldrar att jag har varit duktig, känna att jag är bra och duger. Sen tror jag att i mitt fall har nog situationen med pappa en stor betydelse. Jag känner att jag inte duger och räcker till, därför vill jag visa att jag kan, att jag är duktigt. Sen att jag inte alltid har fått höra detta har gjort att pressen jag sätter på mig själv har ökat. Mina föräldrar vet att jag inte är nöjd med ett vg och därför säger de inte att jag är duktig. Men där tror jag att de gör fel, jag tror att jag skulle må bättre av att höra att det var bra av mig att få det. Att det duger gott och väl.

Det största problemet jag har är att jag är för snäll samtidigt som jag känner att jag måste göra saker själv om de ska bli av. Det gör att jag ofta tar på mig för mycket jobb som jag sedan inte klarar av utan att må dåligt och bli stressad.

Jag har försökt att jobba med detta, att intala mig själv att jag är bra även om jag inte är bäst i allt. Det blir sakta bättre och bättre. För det är min självkännsla som har blivit nästan obefintlig och jag vet numera om det. Jag har hittat ett ordspråk som jag har lagt på minnet så varje gång någon ber mig att göra mer än vad jag borde göra för att arbetet ska vara rättvist fördelat tänker jag på det. "Lär dig säga nej, låt inte munnen överbelasta ryggen"


Ingen kan var bäst och klara allt. För höga krav och mål hjälper dig inte, de stjälper

Ledig

Hej!

Vaknade tidigt även om jag har studiedag idag. Fick nämligen min mens, dock en vecka förskent. När jag får den får jag ont i magen och ryggen framförallt men jag blir också illamående och svimmar lätt. Så där låg jag i sängen och kände paniken komma för att jag hade så ont i magen, gick upp för att hämta en tablett så jag går dubelvikt ner för trappan. Väl tillbaka i sängen känner jag hur det hugger till i ryggen varje gång jag andas in. Men det slutar inte där, när jag väl går upp och äter frukost måste jag helt plötsligt springa in i badrummet för att det känns som att jag ska spy, gör som tur var inte det. Ligger på golvet ett tag tills det känns bättre och när jag då ska resa mig känner jag hur allt blir svart och alla ljud försvinner ett tag, det jag minns efter det är att jag ligger på golvet igen. HATAR DETTA! jag kommer aldrig att stå ut tills jag är 50!

I alla fall, Sabina och Silvia kom hit ett tag på förmiddagen så att vi kunde jobba med vår företagsprojekt. Jag blev lite ledsen när de skulle gå för silvia hann inte shoppa julklappar med mig och jag vill inte göra det själv. Men, men, det kanske var bra, nu kan jag plugga lite. Har engelska prov i morgon och jag kan nästan ingen ting. Känns bra? NE, verkligen inte! men jag orkar inte plugga


blev skön klädsel idag och inget smink
skjorta- esprit
linne- gina
skärp- vero moda
strumpbyxor- lindex

Det synns inte så bra på den där bilden men mitt hår har blivigt nästan 4 cm längre sedan jag klippte mig, det är snart långt igen.

ne, nu ska jag tvinga mig själv att plugga en timma eller två innan jag måste hämta jacob

Börja 8

Hej!

Idag började vi 8, en halvtimme tidigare än vad vi brukar för att vi skulle få längre tid på oss att göra geografi provet. Det var inte överdrivet svårt och jag hade nästan inte pluggat något. Fick dock lite panik när jag var klar för jag kom inte ut, vi satt i blå hallen som är som en mini aula med uppfällbara bänkar som sitter fast på stolen framför och jag satt i mitten. Men det var ändå ganska bra, hittade en sak som jag missat när jag satt och väntade på att någon av dem bredvid mig skulle bli klara. Matten var bara jobbig, vi gick i genom geometri som jag tycker är bland det lättaste som finns och så tog det två timmar, det var bara basic grejer också, som area och volym.

ska i alla fall rida idag, det var ju två veckor sedan sist så jag längtar.

 
Eftersom det var -4.5*C när jag vaknade blev det en tjock kofta från Gina för att inte frysa ihjäl. Det blåa armbandet fick jag av Kussinen och det är från Thailand, det guldiga är farmors gammla.

091201

Hej!

Idag har jag haft matte hela dagen med Gomez och jag är såååå glad över att vi fick sluta en timma tidigare, jag tror inte att jag hade pallat med att vara kvar där en minut till. Det var jättedålig luft i rummet eftersom vi varit på samma ställe hela dagen, sen hade jag ont i huvudet och var allmänt uttråkad. Det var en så onödig dag, jag blev mer förvirrad snarare än att jag lärde mig något.


Idag fick jag äntligen öppna första luckan i chokladkalendern, det är något visst med första luckan. Mamma brukar säga att jag är för stor för att ha en julkalender, men det hör till julen, det skulle inte vara samma sak utan den.

RSS 2.0